Кламер БГ - Новини: Корнелия Нинова се оплака, че Караянчева не й вдига телефона

Корнелия Нинова се оплака, че Караянчева не й вдига телефона

България

|
Съб, 08 Авг 2020г. 14:07ч.
Корнелия Нинова се оплака, че Караянчева не й вдига телефона

“Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали, направете го официално с оставка“, коментира във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, която пита и дали институциите у нас функционират.

Тази седмица БСП внасе подписи за извънредно заседание на Народното събрание в понеделник, на което да бъде изслушани премиерът и вътрешният министър заради насилието срещу журналисти по време на националната конференция на ГЕРБ. БСП иска спешна актуализация на бюджета, като проект за това да бъде внесен в парламента. Настояват и за средства за машинно гласуване.

“Премиерът Борисов се скри и остави Валери Сименов да “управлява”. Изпълнителната власт е в ступор. Къде е законодателната? Къде е Цвета Караянчева? Не отговаря на телефона си. Исках да я питам кога възнамерява да изпълни закона и да свика Народното събрание“, пише Нинова.

По конституцията председателят на парламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) е задължена да изпълни искането на БСП. Според правилника при свикване на заседания по искане на депутати, те трябва да определят и дневния ред. В случая БСП прави две предложения.

mediapool.bg