Кламер БГ - Новини: Концертът "Rock in Bulgaria" събира над 100 български и чуждестранни рок групи

Концертът "Rock in Bulgaria" събира над 100 български и чуждестранни рок групи

Общество

|
Вт, 04 Юли 2017г. 13:04ч.
Концертът "Rock in Bulgaria" събира над 100 български и чуждестранни рок групи

Концертът "Rock in Bulgaria" събира над 100 български и чуждестранни рок групи, които ще изпълняват едновременно общ репертоар от 43 рок хита. Събитието е планирано за 22 септември на Националния стадион "Васил Левски", съобщава БТА, позовавайки се на Христо Димитров - режисьор на спектакъла, Ивайло Кицов - музикална селекция, Иван Алексиев - продуцент, Милена Димова - пи ар.

Те съобщиха, че част от групите, които ще се включат, са "Ахат", "Конкурент", "Епизод", "Д2", "Еридан". По думите на организаторите сред гост звездите са Джо Лин Търнър и Джордж Гакис. Към рок музикантите ще се включат Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР, фолклорни формации и балет.

Милена Димова посочи, че са се вдъхновили от проекта "Rockin' 1000" в Италия с идеята да се направи подобно събитие у нас, но с кауза. "Rock in Bulgaria" е българска марка, създадена в подкрепа на новоучредена фондация "Мами в нужда", която цели да подпомага майки в неравностойно положение, самотни родители и бедстващи семейства, които срещат затруднения в отглеждането на децата си.

Предстоящата инициатива е първата от проекта, като идеята е концертът да се превърне в ежегодно събитие.

mediapool.bg