Кламер БГ - Новини: Компания на Тръмп е заплашена от наказателни обвинения

Компания на Тръмп е заплашена от наказателни обвинения

Свят

|
Пон, 28 Юни 2021г. 12:09ч.
Компания на Тръмп е заплашена от наказателни обвинения

Доналд Тръмп

Прокурори в Ню Йорк са казали на адвокатите на бившия американски президент Доналд Тръмп, че имат краен срок до днес да представят окончателни аргументи против предявяването на наказателни обвинения срещу негова компания, пише в. "Вашингтон пост".

Според изданието, което цитира запознати източници, крайният срок е силен сигнал, че прокуратурата обмисля да повдигне обвинения срещу "Тръмп органайзейшън" като част от двегодишно разследване.

В петък в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че прокуратурата може да повдигне обвинения срещу "Тръмп органайзейшън" и главния й финансов служител Алън Уейсълбърг още тази седмица.

Евентуално повдигане на обвинения би било първи подобен ход в разследването срещу Тръмп и неговите бизнес дейности. Адвокати на Тръмп са се срещнали с представители на прокуратурата в четвъртък, за да се опитат да ги убедят да не повдигат обвиненията. Подобни срещи са нещо обичайно при финансови разследвания и позволяват на адвокатите да представят доказателства, преди да бъде взето решение за повдигане на обвинения, отбелязва "Вашингтон пост".

Според юристи евентуално повдигане на обвинения срещу "Тръмп органайзейшън" може да доведе до фалит на компанията. Прокуратурата разследва "възможно обширно и продължително престъпно поведение" в компанията, включително данъчна и застрахователна измама и подправяне на бизнес документация.

mediapool.bg