Кламер БГ - Новини: Фирми за бързи кредити се стреляха заради длъжник

Фирми за бързи кредити се стреляха заради длъжник

България

|
Вт, 14 Апр 2020г. 16:40ч.
Фирми за бързи кредити се стреляха заради длъжник

Представители на две фирми за бързи кредити са се сбили и са се стреляли пред дома на длъжник в град Средец, Бургаско, стана ясно във вторник.

Първоначално, МВР-Бургас съобщи, че спречкването е било между представители на колекторски фирми. По-късно обаче Асоциацията на колекторските агенции в България разпространи позиция, че не е коректно браншът да се замесва в случай, в който нито един от участниците не е служител или законен представител на колекторска компания.

"Разбираме, че медиите, отразили новината, са се базирали на официална информация, подадена от МВР, и вече сме се обърнали към министерството с молба за коректност при разпространението на информация и поправяне на допуснатата грешка", посочиха от асоциацията. Оттам намекнаха, че е възможно да става дума за фирми за бързи кредити, които често, но некоректно се ползват като синоними на колекторска агенция.

Драмата, за която става въпрос, се е разиграла в понеделник, на 13 април. Около 16.25 ч. в Районно управление - Средец е получено съобщение за сбиване между няколко мъже на ул. "Гоце Делчев".

На място били установени двама служители от софийска фирма (на 31 и 56 години), както и други служители от ямболска фирма (на 35 и 36 години).

Констатирано било, че екипът от софийската фирма посетил адреса на 23-годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв. Докато разговаряли с длъжника, пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си.

Кавгата прерастнала в сбиване, като 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма произвел два изстрела със законно притежаван пистолет в краката на служителите от ямболската фирма, без да ги засегне. Задържани за срок от едно денонощие са двамата служители от софийската фирма. Оръжието, с което са произведени изстрелите, както и двете гилзи, са иззети. Установени и разпитани са и свидетели на инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство, посочва МВР.

mediapool.bg