Кламер БГ - Новини: Кметът от ГЕРБ на Велико Търново прие Пеевски в кабинета си

Кметът от ГЕРБ на Велико Търново прие Пеевски в кабинета си

България

|
Ср, 20 Окт 2021г. 17:46ч.
Кметът от ГЕРБ на Велико Търново прие Пеевски в кабинета си

снимка: пресцентър ДПС

Кметът на Велико Търново Даниел Панов (ГЕРБ) прие в кабинета си санкционирания по глобалния закон "Магнитски" и кандидат-депутат на ДПС Делян Пеевски, който прави предизборни обиколки във великотърновско.

На срещата са присъствали още лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кметът на Белица от ДПС Радослав Ревански, който е близък съратник на Пеевски, и членът на ръководството на партията Камен Костадинов.

За провелия се разговор съобщи пресцентърът на ДПС, но без да уточнява какво е обсъждано.

Освен член на ГЕРБ, кметът на Велико Търново Даниел Панов е и областен координатор на партията.

В рамките на по-малко от година Пеевски първо се отказа от политиката, а после се върна в нея. Той беше депутат в четири парламента – от 2009 г. до март 2021 година. На изборите през април, както и на тези през юли Пеевски не беше в листите на ДПС. Сега обаче той отново е кандидат-депутат и води две листи на ДПС – във Велико Търнов и в Благоевград.

От няколко дни Пеевски, който доскоро избягваше да се появява публично, обикаля великотърновския регион. Среща се с активисти, студенти, кметове, обикаля месокомбинати.

Преди ден беше в Свищов, където също се срещна с кмета на града - Генчо Генчев, който през 2019 година беше подкрепен от ГЕРБ, БСП и ДПС. При тази среща все пак обаче от партийния пресцентър на Движението посочиха поне една от темите на разговора:

"Кметът на общината постави въпроса за осигуряване на финансиране за извеждане на тежкия трафик от града посока бъдещия скоростен път Русе-Велико Търново. Г-н Пеевски изрази мнение, че това би следвало да е ангажимент на всички бъдещи депутати от региона и той лично ще подкрепи подобен проект".

"Категорично подкрепям желанието на кметовете за по-голяма децентрализация", казал според пресцентъра на ДПС Пеевски при срещата си с кмета на Свищов Генчо Генчев.

Отново в Свищов Пеевски успя да блесне в "Шибанистан" – онлайн рубирка на Симон Милков, който преди време протестираше в подкрепа на Иван Гешев, след като бе избран за главен прокурор.

Пред Милков кандидат-депутатът заяви, че след изборите всеки ден ще бъде в парламента. Ако Пеевски спази думите си, това би било сериозна промяна, защото през последните години посещенията му в Народното събрание в качеството му на депутат са били по-скоро изключение.

mediapool.bg