Кламер БГ - Новини: Кметът на Симитли и синът му замесени в скандал в новогодишната нощ

Кметът на Симитли и синът му замесени в скандал в новогодишната нощ

България

|
Ср, 01 Ян 2020г. 22:01ч.
Кметът на Симитли и синът му замесени в скандал в новогодишната нощ

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и синът му Стефан Апостолов, който е депутат от ГЕРБ и футболен съдия, са участвали в скандал в новогодишната нощ. Свидетели разказват, че се е стигнало до бой, а кметът твърди, че това не е вярно.

Около 0:30 ч. на новогодишната нощ в Симитли в кафене е получен сигнал за масово сбиване, съобщи първоначално БГНЕС. Според бТВ има по-сериозно пострадал след сбиването. По-късно от МВР потвърдиха за скандала, но информацията им е, че сдърпването не е ескалирало в сбиване и няма сериозно пострадал човек, съобщи "Сега".

Причина за напрежението е спор заради гърмене на множество пиратки. Очевидци разказват, че по време на хорото и зарята в центъра на града посетители на близко заведение са започнали да гърмят мощни бомбички близо до танцуващите, Апостолов им направил забележка, последвало пръскане с шампанско и така се стигнало до сбиване.

Според "Фокус" пък кметът Апостолов само е направил забележка на хора, хвърлящи пиратки, "като преди това е подал сигнал и на телефон 112 за случващото се". Той бил подал жалба в Районно управление-Симитли, "като той и Стефан Апостолов са изразили готовност за пълно съдействие, за да може случаят да бъде изяснен напълно", но не се съобщава за какво точно е жалбата.

"Не е имало масово меле в Симитли, имаше агресия, проявена спрямо мен и жителите на града, които се веселяха на площада в новогодишната нощ. Аз бях обект на атака от собственик на заведение, подал съм жалба, извадил съм си медицинско", разказа пред "Труд" кметът на Симитли.

По думите му спречкването е било със собственика нa строителната компания "Агромах", която беше прекръстена на "Грома холд".

Има пет жалби в прокуратурата във връзка с инцидента.

Това не е първи подобен сюжет с участието на Апостолов. Той беше обвинен, че е участвал в бой на футболен мач преди няколко месеца, но по-късно стана ясно, че въобще не е бил на мястото.

mediapool.bg