Кламер БГ - Новини: Кмет твърди, че е пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна

Кмет твърди, че е пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна

България

|
Ср, 07 Апр 2021г. 17:27ч.
Кмет твърди, че е пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна

Кметът на село Белгун Благомир Станев се е оплакал в прокуратурата, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна в ранните часове на понеделник, съобщава местното издание "Добрич онлайн". Той обяснява мотивите за побоя с познанството си с координатора на ДПС в Каварна и изборния резултат на движението в селото. В Белгун ДПС имали цели 11 гласа, казва кметът.

В жалбата до Окръжната прокуратура в Добрич Благомир Станев твърди, че в 3:30 ч. сутринта двама души се почукали на входната му врата на жилището му в село Белгун. Те му казали че кметът на Каварна и председателят на Общинския съвет го чакат за среща в офиса на ГЕРБ.

След настояване от тяхна страна Благомир Станев твърди, че е тръгнал с колата си към града.

В жалбата му се посочва, че влизайки в офиса, там са го заварили няколко души – Илиян Събев (областен координатор на ГЕРБ за Добрич), Йордан Стоянов, който е председател на общинския съвет в Каварна, техническият секретар на ГЕРБ в Каварна и други, пише "Добрич онлайн".

Видео: Медийна група "Добруджа"

След като кметът седнал, Илиян Събев започнал да го обижда, псува и да изсипва отпадъци върху него. Станев казва, че не се е съпротивлявал.

"Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа", пише още в жалбата си кметът на с. Белгун и допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на общинския съвет Стоянов е снимал с телефона си.

"През цялото време Данчо Стоянов го подканяше да се гаври с мен и това му доставяше удоволствие", пише още в жалбата, цитирана от местното издание.

Окръжната прокуратура е разпределила проверка по случая. "Добрич онлайн" казва, че засегнатите от жалбата са потърсени, но засега няма връзка с тях.

mediapool.bg