Кламер БГ - Новини: Кирил Петков vs. Борисов в съда: Тук съм да опровергая една голяма лъжа

Кирил Петков vs. Борисов в съда: Тук съм да опровергая една голяма лъжа

България

|
Пон, 09 Ян 2023г. 10:29ч.
Кирил Петков vs. Борисов в съда: Тук съм да опровергая една голяма лъжа

Кирил Петков vs. Борисов в съда: Тук съм да опровергая една голяма лъжа

Тук съм, за да опровергая една голяма лъжа от последните месеци - че има посредници при доставките на газ за България, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред журналисти пред Софийския районен съд, където започва заседание по делото, което той заведе срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Делото, заведено за клевета, е във връзка с изказване на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от договори за доставка на природен газ.

Петков твърди, че са му причинени неимуществени вреди, довели до накърняване достойнството и репутацията му заради клеветнически твърдения на Борисов.

Искът е за половин милион лева, уточни Кирил Петков.

Адвокатът му уточни, че става дума за частичен иск за 10 000 лева, с възможност за претенция за цялата сума.

По думите му време е да се покаже на българските граждани, че не е загубена надеждата им за политици, които наистина се борят срещу корупцията.

"Сигурен съм, че днес г-н Борисов няма да се появи на това дело, както съм и абсолютно сигурен, че лъжите, свързани и с “Мариците” и с това, че зимата ще бъде студена и гладна, и с това, че бюджета сме го счупили, а всъщност се оказа, че дефицитът е 2.9 тази година - всички тези лъжи трябва да се опровергават, за да може българските граждани да не загубят надеждата, че има политици, които се борят за каузата. Аз съм тук, за да се боря за надеждата на българските граждани", каза Кирил Петков.

mediapool.bg