Кламер БГ - Новини: Кирил Домусчиев е с положителна проба за Covid-19

Кирил Домусчиев е с положителна проба за Covid-19

България

|
Вт, 17 Март 2020г. 18:46ч.
Кирил Домусчиев е с положителна проба за Covid-19

50-годишният бизнесмен Кирил Домусчиев е дал положителна проба за Covid-19, съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Той е настанен в болница, съобщи клубът, на който Домусчиев е собственик - "Лудогорец".

По непотвърдена информация тестът на Домусчиев е направен в частната болница "Софиямед". По-рано шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че в "Софиямед" има регистриран случай на заразен, поради което болницата е поставена под карантина. Той обаче не спомена името на заразения. От болница "Софиямед" казаха, че не желаят да коментират случая.

"Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за covid-19, но почувствано последващо неразположение, направих последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, съм изолиран и в момента се лекувам. Благодаря на здравните специалисти, които полагат грижи за мен! Вярвам, че скоро ще бъда здрав и ще съм отново с Вас! Пазете се, спазвайте всички правила, но не се страхувайте! Ще преборим и този вирус", написа Домусчиев във Фейсбук.

Кирил Домусчиев е председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Той притежава фармацевтични компании, фирми за чистота, "Нова телевизия", фирми за недвижими имоти, "Български морски флот", футболния клуб "Лудогорец" и др.

По-рано във вторник социологът Кънчо Стойчев сподели, че според собствената му преценка е изкарал коронавирус още преди два месеца.

"Това не е най-страшният грип, нито е най-страшният вирус. Аз го изкарах преди два месеца. Гадно е, много е дълго, но минава", каза Кънчо Стойчев пред бТВ.

Според него от данните на годишна база за смъртността ще се види, че тя не е увеличена.

Той уточни, че не бил диагностициран за наличие на коронавирус, защото тогава заболяването не е било във фокуса на внимание, но всички симптоми са говорили за Covid-19.

Според социолога хиляди българи са боледували вече от вируса.

Той призова държавата да участва много активно в запазването на работните места.

"Най-голямата опасност е да кажем – ще спасяваме човешки животи само. То това е хубаво, но не можем да кажем – майната му на бизнеса, той ще се оправи!", смята Кънчев.

По думите му 2 млрд. лв. от резерва ще бъдат напълно достатъчни, за да се гарантират работните места на застрашените хора и да се подпомогнат бизнесите.

mediapool.bg