Кламер БГ - Новини: Катастрофа с 9 мигранти е станала край софийското село Чавдар

Катастрофа с 9 мигранти е станала край софийското село Чавдар

България

|
Четв, 25 Май 2023г. 12:46ч.
Катастрофа с 9 мигранти е станала край софийското село Чавдар

Снимката е архивна БГНЕС

Кола, превозваща деветима мигранти, е катастрофирала тежко на Подбалканския път край София, съобщи бТВ. Инцидентът е станал в района на с. Чавдар. Чужденците са пострадали и са откарани в две столични болници.

Според първоначалната информация в четвъртък сутринта полицейски патрул от Пирдоп е опитал да спре колата. Шофьорът обаче не се подчинил и започнало преследване. Малко по-късно колата катастрофирала, а водачът избягал. По-късно е арестуван.

В колата са били открити девет души, вероятно незаконно влезли у нас. Те твърдят, че са от Сирия. Четирима са по-тежко пострадали. Останалите са с леки наранявания.

Това е вторият подобен инцидент в рамките на два дни. В сряда петима чужденци без документи бяха арестувани в столичния квартал „Дружба“ след катастрофа.

Пак в сряда 11 души бяха арестувани в района на Владая. Те са били превозвани в бус. Задържани също шофьорът на автомобила и неговият спътник.

В края на февруари 18 афганистанци загинаха от задушаване край софийското село Локорско. Те бяха превозвани в тайник на камион. По случая бяха арестувани петима души. Делото срещу тях все още не е започнало в съда.

mediapool.bg