Кламер БГ - Новини: Каракачанов: Не се коментира нито оставка, нито смени на министри

Каракачанов: Не се коментира нито оставка, нито смени на министри

България

|
Пон, 28 Септ 2020г. 14:32ч.
Каракачанов: Не се коментира нито оставка, нито смени на министри

Не се коментира вариант с подаване на оставката на правителството, както и персонални смени на министри, каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Той коментира и новосъздадената партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

"Може би създава някакви емоции в партията ГЕРБ и основателно. Когато някой, който е бил фактор, незаобиколим в тая партия, и в един момент реши да прави нова партия, а и на всичкото отгоре да почне да критикува, включително периоди и неща, в които е участвал, няма как да не ги дразни, но в политически план, какво ще промени, едва ли нещо значително", каза Каракачанов, който откри новата учебна година във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия.

"Армията е може би единствената институция в България, която в историята никога не е изневерявала на своята държава и на своя народ", добави той.

Военният министър припомни, че това е първи випуск във възстановеното ВВВУ, "след като една несправедливост отпреди 17 години бе поправена".

В първите два випуска на възроденото ВВВУ са приети 41 курсанти - почти двойно в сравнение с миналата учебна година, сред тях са шест девойки. Те ще се обучават по седем специализации.

Първокурсниците идват от 12 града - най-много са от Плевен - 12, следвани от Пловдив - 9, София, Ямбол. От Хасково и Враца има по едно момиче.

Студенти "бакалавър" - редовна и задочна форма, ще се обучават в четири специалности, а в задочна форма студенти "магистър" - също по четири специалности.

mediapool.bg