Кламер БГ - Новини: Кандидат-депутат на БСП се отказа от изборите след телевизионен репортаж

Кандидат-депутат на БСП се отказа от изборите след телевизионен репортаж

България

|
Пон, 01 Март 2021г. 13:58ч.
Кандидат-депутат на БСП се отказа от изборите след телевизионен репортаж

Настоящият депутат от БСП д-р Десислав Тасков обяви, че се оттегля от листата на партията във Варна за предстоящите парламентарни избори. Причината за решението му е телевизионен репортаж, в който го обвиняват в злуопотреби.

"Името ми беше замесено в телевизионен репортаж и обвързано с обвинения в злоупотреби в качеството ми на директор на общинската болница в град Каварна. Не е това мястото, на което да предоставя своята гледна точка. Единственото, в което искам да ви уверя, е, че ще търся правата си по съдебен ред, защото аз знам истината и знам, че не съм извършил нищо, което да ощетява болницата и да облагодетелства мен или който и да е човек около мен", се казва в позицията, с която Тасков се отказва от участие в предстоящия вот.

За него бе определено четвъртото място в листата на социалистите във Варна.

Според Нова ТВ той е сключил договор за правни услуги с адвокат, като единствената правна услуга е споразумение с "Енерго-Про" за разсрочено плащане на сметка за ток от 60 хиляди лева. За същия период адвокатските му услуги стрували на болницата 70 хиляди лева.

"Всичко, което съм правил, е било в интерес на лечебното заведение и смея да твърдя, че аз бях човекът, допринесъл за това болницата да не бъде затворена, когато беше оставена без избор заради неуместните решения на властите", посочва Тасков.

В репортажа се казва още, че Тасков е наел консултант по обществените поръчки, който не е участвал в търговете на болницата, но са му платени 6 000 лева и бензин за 2 500 лв. Посочва се още, че Тасков раздавал пари на хора, които не са работили в болницата.

"Не бих искал умишлените атаки срещу мен да навредят нито на партията, нито на вас - хората от БСП Варна, които неуморно се трудите и стремите към промяна и работите честно и прозрачно. Поднасям своите извинения, ако сте се почувствали засегнати от тази кална кампания срещу мен и ви уверявам, че ще направя всичко възможно да изчистя името си на уважаван лекар. А на всички вас пожелавам успех, защото вие можете да донесете промяната", казва още Тасков в позицията си.

mediapool.bg