Кламер БГ - Новини: Цистерна избухна в завод за масла в Русе, има загинал

Цистерна избухна в завод за масла в Русе, има загинал

България

|
Четв, 24 Ноем 2022г. 13:59ч.
Цистерна избухна в завод за масла в Русе, има загинал

Снимка: Facebook

Камион цистерна се е взривил в четвъртък преди 11 часа при зареждане в завода за производство на смазочни продукти "Лубрика" в Русе. При инцидента е загинал служителят, който е зареждал цистерната, шофьорът е невредим, съобщи кметът на Русе Пенчо Милков във Фейсбук профила си.

Управата на предприятието е реагирала светкавично, работниците са били евакуирани, изпратени са били линейки и пожарни автомобили, но тяхното придвижване е било затруднено заради опашката от тирове, която традиционно се образува и в двете посоки на Дунав мост – както по бул. "България", така и по пътя към Силистра.

Заводът се намира в Източната промишлена зона на Русе, на бул. "България", на километър от граничния пункт.

От противопожарната служба обясниха, че четири екипа са участвали в гасенето на цистерната като огънят е бил загасен бързо.

Няма опасност за замърсяване на въздуха в Русе, тъй като пожарът не е възникнал от резервоара с масло, а от шофьорската кабина.

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе Цонка Христова обясни, че цистерната е била в процес на пълнене с минерално масло, когато е станал взривът. По думите й вероятно са се възпламенили резервоарите с гориво на камиона, но това тепърва ще се установява.

"Шофьорът на цистерната е невредим, но за съжаление служителят, който е зареждал, макар и опитен, е загинал. Изказвам съболезнования към семейството и близките му!", написа Милков в социалната мрежа.

По думите му повече подробности засега не могат да се дават, тъй като тече разследване и се уточняват причините за инцидента.

mediapool.bg