Кламер БГ - Новини: Камион предизвика меле в центъра на Айтос, загина млада жена

Камион предизвика меле в центъра на Айтос, загина млада жена

България

|
Пет, 11 Септ 2020г. 18:29ч.
Камион предизвика меле в центъра на Айтос, загина млада жена

Жена на 28 години е загинала при изключително тежка катастрофа с множество пострадали, която се случи в петък по обед в в Айтос. Трагичният инцидент се случи в района на автогарата в града. Ранените са шестима.

Товарен автомобил "ДАФ" с полуремарке се е спускал по баира надолу, когато е отнел предимство и е предизвикал първо инцидент с пешеходец, след което се е блъснал в седем автомобила. Колите са изчаквали на червен светофар. Общият брой на въвлечените в катастрофата превозни средства е 11.

Шофьорът на камиона е 51-годишен мъж от Несебър, който е дал положителна проба за амфетамини, а алкохолната му проба е отрицателна, съобщава dariknews. Експертизата трябва да покаже дали са отказали спирачките на камиона.

При инцидента най-тежко е пострадал джип "Тойота рав 4" с търговишка регистрация. Колата се е самозапалила, като пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище е загинала на място. Мъжът й е шофирал колата, но е успял да излезе навреме.

В болницата в Бургас са откарани множество пострадали, чието здравословно състояние е в процес на изясняване, каза Цветелина Рандева, говорител на полицията в морския град.

Точните причини за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

mediapool.bg