Кламер БГ - Новини: Какво пожелаха партийните лидери на българите за 2023 г.

Какво пожелаха партийните лидери на българите за 2023 г.

България

|
Нед, 01 Ян 2023г. 18:49ч.
Какво пожелаха партийните лидери на българите за 2023 г.

сн. БГНЕС

Лидерите на основните политически сили в България отправиха Фейсбук послания към българите в новогодишната нощ.

Лидерът на най-представената в парламента партии – ГЕРБ, Бойко Борисов е изключително лаконичен в пожеланията си. На звуковия фон на камбанен звън и садри на фойерверки Борисов пожелава "здраве, здраве и пак здраве" по аналгоия с предизборния слоган на ГЕРБ/СДС "работа, работа, работа",

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е доста по-лиричен. Той и партийната Фейсбук страница публикуваха видеоклип, в който бившият премиер коментира изминалата година и необходимостта от равносметка кои хора са помогнали на човек и на кои е помогнато, кои са успехите и кои провалите, както и нуждата от планове за 2023 г. Това става на фона на кадри, на които от каравана Петкова тръгва към водоем, носейки надуваема лодка, с която после, гребейки се отправя навътре. "Зимата нито е гладна, нито е студена", коментира той подклаждането на страхове заради спрения руски газ и заявява, че страхът е започнал да отстъпва място за надеждата, която може да дойде в България.

"Продължаваме промяната" публикуваха и забавен клип с монтирани гафове и забавни реакции на нейни депутати при записване на новогодишно пожелание.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова публикува в профила си видеоклип, в който определя 2022 като трудна и предизвикателна година. Тя пожелава мир.

"Нека посрещнем 2023 с вяра, надежда и решителност, че можем да я направим заедно по-добра. Пожелавам да спре войната и да има мир, да има спокойствие и сигурност. Във всеки български дом да има топлина, любов и разбирателство. Нека да е мирна, здрава и плодородна 2023 г.", казва соцлидерът, като този път няма новогодишна баница на масата.

"Демократична България" се отчете само със синя новогодишна картичка във Фейсбук.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пожела от свое име и от това на партията му "здраве и благополучие, мир и просперитет". Той определя изминалата година като "поредното изпитание пред всички нас като общество и държава". Според него "всички тези бедствия, кризите, пандемията, човешкото страдание ни предоставят и поредна възможност да се поучим от грешките си и да направим правилните избори и като общество да се справим с разединението, разделението и противопоставянето".

Видеообръщение към своите избиратели направи и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той избра да говори от старата столица Плиска.

"Да оставим нещо, с което да се гордеят децата ни. Да им оставим нещо, което да ни запише в историята на човечеството. Защото човек е толкова голям, колкото са големи неговите мечти. Същото нещо важи за народите и за техните държави. Мечтайте, дерзайте и да живее България", пожела Костадин Костадинов.

"Да бъдем безкомпромисни към лъжата", пожела лидерът на "Български възход" Стефан Янев. "Да намерим пътя към истината. Да бъдем заобиколени от открити хора. Да стигнем до правилните решения в името на нашите семейства, общество и Родина", написа той във Фейсбук.

mediapool.bg