Кламер БГ - Новини: Как ще гласуват 6 ключови за изхода на изборите в САЩ щата

Как ще гласуват 6 ключови за изхода на изборите в САЩ щата

Свят

|
Четв, 24 Септ 2020г. 12:06ч.
Как ще гласуват 6 ключови за изхода на изборите в САЩ щата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му от Демократическата партия Джо Байдън са с равни възможности за победа на президентските избори във Флорида и Северна Каролина. Байдън има превес в намеренията за гласуване в Аризона, Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания, показват социологически проучвания на компанията за изследвания в областта на маркетинга "Ипсос", направени за Ройтерс.

Тези шест щата може да изиграят решаваща роля за това дали Тръмп ще спечели втори мандат на президентския пост, или Байдън ще го победи на изборите на 3 ноември.

Електоралната подкрепа за кандидатите на двете големи партии в САЩ е по 47 процента във Флорида и Северна Каролина. В Аризона подкрепата за Байдън е 47 на сто, а за Тръмп е с процентен пункт по-малко. Байдън има отчетлива преднина в Мичиган и Уисконсин, съответно 49 срещу 44 процента и 48 срещу 43 процента, а в Пенсилвания преднината му е 3 процентни пункта.

В пет от щатите избирателите смятат, че Байдън би се справил по-добре с овладяването на пандемията с коронавируса. И в шестте щата респондентите са на мнение, че Тръмп би се справил по-добре с управлението на икономиката.

Общо по 1005 пълнолетни граждани от всеки от шестте щата са участвали в проучването, направено от 11 до 16 септември. Възможната статистическа грешка е в рамките на 5 процента.

mediapool.bg