Кламер БГ - Новини: КПКОНПИ запорира имот на Божков във Франция

КПКОНПИ запорира имот на Божков във Франция

България

|
Вт, 22 Март 2022г. 12:11ч.
КПКОНПИ запорира имот на Божков във Франция

КПКОНПИ запорира имот на Божков във Франция

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е наложила възбрана върху имот на хазартния бизнесмен Васил Божков във Франция. Това заяви пред БТА Антон Славчев, който ръководи структурата след оставката на Сотир Цацаров.

"Процедурата е протекла паралелно у нас и в Република Франция, като съгласно френското законодателство е проведено специално производство, според техния Граждански изпълнителен кодекс. То се ръководи от нотариус. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки/възбрани. Недвижимият имот представлява индивидуализирани обекти от "Комплекс – жилищна сграда"и е предмет по гражданско дело за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество", обясни той.

Стойността на имота е над 2.6 млн. лв., допълни Славчев.

Това не е първият път, в който комисията иска да отнеме имущество от Божков. Преди година в Софийския градски съд бяха внесени искове за над 278 млн. лв. Сред претендираното имущество бяха яхтата му за 41 млн. лв., както и частният му самолет за 34 млн. лв.

Гражданските искове срещу Божков се базират на разследването срещу него. Божков е с 19 различни обвинения.

mediapool.bg