Кламер БГ - Новини: Искра Михайлова от ДПС: Хората обичат Делян, много е човечен

Искра Михайлова от ДПС: Хората обичат Делян, много е човечен

България

|
Съб, 23 Окт 2021г. 11:46ч.
Искра Михайлова от ДПС: Хората обичат Делян, много е човечен

Искра Михайлова

“Познавам Делян като човека, който е посрещан с обич от неговите избиратели. Той е много човечен с хората, а за ДПС е много важна връзката с хората, които ги избират. Затова Делян е важен, защото хората го обичат". Това коментира в събота Искра Михайлова пред бТВ. Тя е кандидатът за вицепрезидент на ДПС и евродепутат от партията Искра Михайлова.

Сега Делян Пеевски е водач на листите на ДПС във Велико Търново и Благоевград, след като пропусна последните два парламентарни вота през тази година. През юни САЩ наложиха санкции на Пеевски по глобалния закон “Магнитски“.

Искра Михайлова казва, че в момента ДПС прави крачка напред с издигането на кандидат за президент, а дали тази крачка ще е голяма ще стане ясно на вота. Тя говори и за политическата мантра „никога с ДПС“, която се чува често в парламента.

„Ние имаме обяснение за себе си и то е ясно за всички интелигентни хора – една политическа сила, когато трудно намира своето място и своите измерения, има нужда да се сравнява с някого. Най-лесно се сравняваш с враг. Толкова е лесно за враг да се посочи ДПС – различните“, обясни Михайлова.

През 2014 година тя стана евродепутат след отказа на Делян Пеевски да стане член на Европейския парламент. Сега Михайлова е заместник-председател на групата на либералите в ЕП - "Обнови Европа".

mediapool.bg