Кламер БГ - Новини: ГЕРБ кани Манолова и екипа ѝ на дебат на "неутрален терен"

ГЕРБ кани Манолова и екипа ѝ на дебат на "неутрален терен"

Интервюта

|
Пон, 28 Окт 2019г. 17:15ч.
ГЕРБ кани Манолова и екипа ѝ на дебат на "неутрален терен"

Предизборният щаб на ГЕРБ и СДС предлага между двата тура на местните избори в София да се проведе един дебат с участието на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова и той да е на "неутрална територия". Идеята им е дебатът да е между кандидатите за кмет на столицата и техните екипи и да се даде възможност за излъчване или отразяване от всички медии, които проявяват интерес.

Манолова е готова да участва, но има условие да са само двете с Фандъкова. "Отговорът ми е прост, ще се явя на всеки лидерски дебат с г-жа Фандъкова, очи в очи, а не криейки се зад екипи и съветници. Смятам, че го дължим на гражданите, за да направят своя информиран избор. Време е София да има кмет, който да носи лична отговорност, а не изпълнителен директор", посочва бившият омбудсман.

От ГЕРБ предлагат да има само един дебат, защото времето между обявяването на официалните резултати от първия тур и провеждането на втори тур е много малко.

"Категорични сме, че нашите съграждани заслужават структуриран дебат с ясен регламент и достатъчно време, за да се чуят предложенията на кандидатите и екипите им по темите, които обществото е показало, че са най-важни за него. Градът ни има нужда от ясни отговори на съществените въпроси и според нас те могат да се чуят точно в един такъв дебат. Дължим на столичани възможността информиран избор", посочват от щаба на ГЕРБ и СДС.

mediapool.bg