Кламер БГ - Новини: Мъск обяви, че Туитър може и да фалира

Мъск обяви, че Туитър може и да фалира

Свят

|
Пет, 11 Ноем 2022г. 13:17ч.
Мъск обяви, че Туитър може и да фалира

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск, който наскоро купи Туитър, обяви, че компанията, собственик на социалната мрежа, може и да фалира. Прогнозата е направена при първия му общ разговор със служители след финализиране на сделката.

Опасенията за фалит идват на фона на масово напускане на хора на ръководни позиции. Освен това бяха съкратени и близо 4 хил. от служителите на компанията.

"Туитър" губи по над 4 млн. долара на ден, заявил Мъск. Освен това има дългове за над 13 милиарда долара. Лихвите по тях за над 1 млрд. долара трябва да бъдат платени в следващата една година.

Компанията може и да не оцелее в следващите месеци, казал милиардерът в имейл. Той е призовал служителите да помогнат за увеличаване на потребителите, които според него трябва да достигнат над 1 млрд. Освен това е заявил, че се прекратява практиката за работа от вкъщи.

След като Мъск купи компанията, бе въведена такса от 8 долара за потвърждаване на акаунтите. Тя засяга предимно известни и богати хора, но въпреки това доведе до сериозен скандал. Голяма част от потребителите с множество последователи заявиха, че ще напуснат и ще се преместят в друга платформа. По този повод се появиха шеги, че "Туитър" е едно от малкото места, където можеш да видиш милиардери да се карат за няколко долара.

mediapool.bg