Кламер БГ - Новини: Изтребител се разби в жилищна сграда в руския град Ейск

Изтребител се разби в жилищна сграда в руския град Ейск

Свят

|
Пон, 17 Окт 2022г. 21:50ч.
Изтребител се разби в жилищна сграда в руския град Ейск

Изтребител се разби в жилищна сграда в руския град Ейск

Трима души са загинали, а 19 са ранени при падането на военен самолет върху жилищна сграда в руския град Ейск, съобщи регионалното управление към министерството на извънредните ситуации, цитирано от световните агенции.

Според главният лекар на местната болница четирима от пострадалите са в тежко състояние.

От жилищната сграда са били евакуирани около 100 души, съобщиха спешните служби.

Агенция РИА Новости съобщи, че става въпрос за самолет Су-34, свръхзвуков изтребител-бомбардировач, който се е разбил по време на тренировъчен полет.

ТАСС предаде, че катастрофата е била причинена от пожар в двигателя.

На кадри, публикувани в социалните медии, се вижда как огромно огнено кълбо избухва от многоетажна сграда, предаде Ройтерс. По информация от руски новинарски агенции пилотите са катапултирали.

Руската Държавна следствена комисия каза, че е започнала разследване за възможно углавно престъпление и е изпратила криминалисти на мястото на катастрофата. Тя не уточни каква информация е довела до започването на такова разследване.

По информация от агенция "Интерфакс" президентът Владимир Путин е бил уведомен и е наредил на жертвите да бъде оказана помощ. На министрите на здравеопазването и на извънредните ситуации е било наредено да отпътуват за Ейск.

Губернаторът на Краснодарски край Вениамин Кондратиев написа в профила си в "Телеграм", че в пострадалата девететажна сграда е избухнал пожар. "Службите за спешна помощ вече работят на място – всички регионални пожарни служби участват в гасенето. Пламъците обхванаха няколко етажа. По предварителна информация са повредени 17 апартамента. Все още се уточнява информацията за загиналите и ранените. На място има екипи на бърза помощ", каза още той.

"Интерфакс" цитира информация от местното министерство на извънредните ситуации, според която пожарът е обхванал пет етажа на жилищната сграда, горните етажи са се срутили и около 45 апартамента са били повредени.

Ейск се намира на брега на Азовско море, което отделя Южна Украйна от Южна Русия.

mediapool.bg