Кламер БГ - Новини: Трифонов представи хората си и обяви, че ще е водач във Варна и Стара Загора

Трифонов представи хората си и обяви, че ще е водач във Варна и Стара Загора

България

|
Пет, 26 Фев 2021г. 20:28ч.
Трифонов представи хората си и обяви, че ще е водач във Варна и Стара Загора

Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че ще е начело на листите на партията във Варна и Стара Загора. Той представи част от хората в партията си по сектори, но от думите му не се разбра дали те ще бъдат водачи на листи на партията за предстоящите на 4 април парламентарни избори.

"Уважаеми сънародници, изборите са на 4 април. Ние сме готови. Желая ви мъдрост, свободна воля, смелост и гражданска позиция. И между другото, аз ще бъда водач на листа във Варна и в Стара Загора. Да правим каквото трябва, да става каквото ще", каза Трифонов.

"Има такъв народ" по сектори

Трифонов представи експертите, които ще подкрепят партията му по секторни политики.

Той започна с екипа на партията в сектор здравеопазване. В него е имунологът Андрей Чорбанов, както и д-р Ивайло Христов, д-р Николай Драгнев и бившият директор на "Александровска" болница доц. д-р Силви Кирилов.

Водещ представител на финансово-икономическия екип на Трифонов е финансистът Любомир Каримански. За него се знае, че е работил в банки, близки до ДПС. През 2007 г. той влиза в управлението на "Търговска банка Д", собственост на Фуат Гювен – един от най-близките и доверени бизнес партньори на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Има данни, че негови фирми са правили сделки с притежаваната от Доган ТЕЦ "Варна". От 2012 г. до 2015 г. Каримански е изпълнителен директор на "Инвестбанк" на банкерката Петя Славова. Малката финансова институция бе една от двете банки, представили се най-слабо на двата големи стрес теста на банковата система у нас през 2016 г. и 2019 г. Сред експертите в сектора са още анализаторът Мика Зайкова и финансовият експерт Пламен Данаилов.

В сектор правосъдие бяха представени адвокат Александър Рашев, юристът Андрей Михайлов, които е участвал в кастингите на Трифонов за политици, както и Паунита Петрова - юридически съветник на КТ "Подкрепа" и член на надзорния съвет на Национален институт за помирение и арбитраж.

В сектор образование Трифонов представи преподавателя по история Юлия Чортленева, Пламен Николов, който е участвал в кастингите за политици на шоумена, както и д-р Светослав Георгиев.

В сферата на туризма партията на Слави Трифонов залага на трима ключови експерти. Завършилата в САЩ хотелиерство и управление на туризма Мирослава Колева, бакалавърът и магистър по икономика и организация на туризма и магистър по маркетинг Ивайло Кожухаров, завършилият туризъм в Швейцария и участвал в мениджмънта на 5 звездни хотели Виктор Гетов. Визията в сектора на партията предвижда открояване на 5 стратегически приоритета - морски, планински, балнео, уелнес и спа, конгресен и културен туризъм.

В сектор земеделие експерт на партията е на Цветанка Войнова - ветеринарен лекар и единствен ветеринарен одитор-българин към Европейската комисия и експерт по безопасност на храни. Цветанка Войнова е съпруга на д-р Йордан Войнов, който бе шеф на Българската агенция за безопасност на храните в първия кабинет "Борисов". Другият експерт Пламен Абровски е адвокат с експертиза в областта на европейското право. Той беше представител на Министерство на земеделието и храните в постоянното представителство в Брюксел отново по време на първия мандат на кабинета "Борисов", когато земеделски министър бе Мирослав Найденов. В сферата на горите ще се заложи на експертизата на инж. по горско стопанство Данаил Найденов.

Представените експерти в сектор спорт са световният шампион по шах Антоанета Стефанова, адвокат Радостин Василев и треньорът на националните хокейсти Станислав Кънчев.

В сектор вътрешен ред и сигурност влизат бившият офицер от Националната служба за охрана Светлин Стоянов, бившият главен главен секретар на МВР по време на правителството на Иван Костов проф. Николай Радулов и бившият служител на ГДБОП Радослав Бойчев.

В сектор енергетика партията на Слави залага на енергийния експерт с над 20 годишен опит в преноса и разпределението на електрическа енергия Благой Голубарев. В екипа влиза бившият шеф на НЕК, бивш шеф на съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" и бивш директор на "Енергопроект", а сега председател на Българския енергиен и минен форум - Иван Хиновски. А също и главен асистент в Института по икономически изследвания в БАН и магистър по икономика в Пекиския университет Теодора Пенева.

Преди ден Трифонов анонсира само, че в петък "ще кажа и ще направя нещо много важно".

Партия "Има такъв народ" се регистрира за участие във вота в началото на миналата седмица, но самият Трифонов не присъстваше при подаването на документите. Тогава зам.-председателят на партията Тошко Йорданов отказа да каже дали шоуменът ще бъде водач на листа.

Партията на Трифонов още не е обявила не е обявила кои ще са първи в листите ѝ в отделните избирателни райони.

От създаването си "Има такъв народ" е изцяло телевизионна партия – поне за избирателите, които не са и нейни членове, както и за медиите. От месеци от формацията отклоняват всички въпроси за плановете си и повтарят, че ще кажат "когато му дойде времето".

Нейният председател и заместниците му общуват с народа само и единствено чрез телевизионния си канал или публикации на Слави Трифонов във Фейсбук - без никакви пресконфeренции, никаква възможност да се задават въпроси. Самото учредително събрание на партията бе закрито за медиите. Тогава телефоните на делегатите бяха събрани, а самите те не казаха и дума пред събралите се журналисти.

mediapool.bg