Кламер БГ - Новини: И ръководството на БСП-Перник се отказа от листите за депутати

И ръководството на БСП-Перник се отказа от листите за депутати

България

|
Пон, 08 Фев 2021г. 15:26ч.
И ръководството на БСП-Перник се отказа от листите за депутати

Ръководството на БСП-Перник обяви, че отказва да участва в листите на партията за предстоящия парламентарен вот. Председателят на Областния съвет на партията в града Валентин Петков, както и председателят на Общинския съвет на БСП – Перник Стефан Кръстев излязоха с декларация, че ще си направят самоотвод.

"Имаме и особено мнение за начина, по който беше структурирано началото на проектолистата на БСП за Пернишка област. На практика беше отнето правото ни на мнение особено за т.нар. избираема зона на листата. Тази напрегната ситуация бе един от факторите, за да вземем решение да направим колективен самоотвод от проектолистата за народни представители", пишат двамата в позицията си.

Кръстев и Петков посочиха още, че искат да останат на настоящите си позиции. Първият в момента е зам.-кмет в Перник, а вторият – общински съветник.

Перничани ни гласуваха своето доверие и участието ни в битката за народни представители би било нелогично", посочват те.

Миналата седмица от "Позитано" 20 обявиха кои ще са водачите на листите в цялата страна. Очаквано в Перник имаше разместване. През 2017 година настоящият кмет на града Станислав Владимиров беше водач на листата в този избирателен район. Той беше депутат две години. През последната година обаче отношенията на Владимиров с Нинова са обтегнати от месеци – партията се разграничи от него, а той нарече Нинова "злобна жена". Сега водач на листата на БСП в Перник е Стоян Мирчев.

Самоотводите на Кръстев и и Петков не са първите преди предстоящите избори. Преди няколко дни и социалисти от Пловдив обявиха, че не искат да бъдат част от листите на партията. Става дума за Тодор Стоилов (район Централен), Йордан Василев (район Източен), Костадин Беларев (район Южен), Атанас Баташки (район Северен) и Добромира Тошева (район Тракия). В началото на януари всички те се обявиха в защита на Георги Гергов преди да бъде изгонен от партията. Те обаче твърдят, че при сегашното им решение не става дума за бунт и щели да работят усърдно за партията по време на предизборната кампания.

mediapool.bg