Кламер БГ - Новини: И регионалното министерство проверява ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

И регионалното министерство проверява ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

България

|
Пет, 09 Ноем 2018г. 16:59ч.
И регионалното министерство проверява ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

След прокуратурата и Министерството на регионалното развитие и благоустройството започна проверка на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев".

Тя е в следствие на сигнала на организацията "Спаси София" за промяна в крачка на проекта за смяна на релсите по улицата. В резултат за виброизолацията на трасето е използвана подложка, която не е отговаряла на първоначалните изисквания на Столичната община. В същото време един от участниците в търга за избор на изпълнител е отстранен, защото е предложил материалът, който реално е сложен под трамвайното трасе.

От общината твърдят, че подложката, която е поставена, е качествена и отговаря на всички изисквания, а промяната на проекта в крачка се наложила, тъй като се оказало, че в него има пропуски.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството проверява проекта, тъй като той е част от договор за отпускане на средства по оперативната програма "Региони в растеж", администрирана от ведомството. Общата му стойност е 41 млн. лева и включва освен ремонта на "Граф Игнатиев" и обновяването на пространствата около Народното събрание, Военния клуб и "Александър Невски".

Управляващият орган на програмата ще се произнесе дали са спазени изискванията за изпълнение на проекта, ако тази дейност е финансирана с безвъзмездните европейски средства.

Заради проблемите с проекта от "Спаси София" изпратиха сигнал и до европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. По правило от там проверяват всички съмнения за нередности.

mediapool.bg