Кламер БГ - Новини: И личните лекари вече може да се включат в здравния портал на Столичната община

И личните лекари вече може да се включат в здравния портал на Столичната община

България

|
Пет, 11 Окт 2019г. 17:15ч.
И личните лекари вече може да се включат в здравния портал на Столичната община

Личните лекари също могат да се включат в здравния портал на Столичната община. Той е с обновени функционалности и освен контакти на специалисти, работно време и възможност за записване на час, дава и информация за полагащите се прегледи през годината например.

Обновеният портал беше представен в петък от зам.-кмета по финансите, здравеопазването и транспорта Дончо Барбалов и инж. Детелин Кръстев, управител на Global System Solution, която разработва сайта.

В платформата има актуална информация за всички общински лечебни заведения в София и специалистите, работещи в тях. Към момента все още няма лични лекари, които да са включени в портала. Имало обаче заявен интерес от общопрактикуващи лекари. Първите, които ще бъдат вписани в портала, ще са лекарите от т. нар. Студентска поликлиника.

"Повечето имат интерес да предоставим само информация за работното им време и контакти, тъй като не работят с предварително записани часове, както е при специалистите", обясни Детелин Кръстев.

Сред новите функционалности на портала е и възможност лекарите да получават известие при запазване на час и да преглеждат и управляват графика си и през мобилно приложение.

Освен това пациентите ще могат да проверят какви профилактични прегледи, платени от Националната здравно-осигурителна каса, им се полагат през съответната година. Това става с въвеждане на данни за пол и възраст.

В портала може да се търсят и конкретни специалисти, за лекарите по район или в дадено лечебно заведение.

До момента порталът има регистрирани 20 000 потребители. Според данните за посещаемост, над 80% от тях се връщат да ползват страницата отново, което е добър атестат за нейната функционалност, смятат от общината.

mediapool.bg