Кламер БГ - Новини: "И аз съм селянин от Банкя, като тебе!", “Ето я корупцията!“ и още откровения от обиколката на Борисов в Родопите

"И аз съм селянин от Банкя, като тебе!", “Ето я корупцията!“ и още откровения от обиколката на Борисов в Родопите

България

|
Пон, 23 Дек 2019г. 13:46ч.
"И аз съм селянин от Банкя, като тебе!", “Ето я корупцията!“ и още откровения от обиколката на Борисов в Родопите

"Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси. От папата до Белия дом - най-важните хора в света дадоха оценка на България. Повишение трайно на доходите. Етнически мир. Регионите са в растеж. Големите инфраструктурни проекти се строят. Ето виждате, всички кметове са получили, но искат и още. Заводите работят. Избори минаха, няколко, успешни за нас...", Така премиерът Бойко Борисов обобщи годината пред медии в Михалково, където бе на инспекция преди откриването на готовата отсечка Кричим-Михалково-Смолян.

"Пътят е прекрасен", похвали той строителите. И заръча на работодателите им: "Трябва да ги браним работниците, като зеницата на очите си, защото те дават БВП".

Борисов заключи също, че корупцията се вижда при кого е и даде пример, че сегашният път до Михалково е 38 км за 46 млн. лв., докато при управлението на социалистите са били изградени само 17 км, но срещу доста по-сериозната сума от 240 млн. лв.

"Ето я корупцията!", възкликна Борисов и направи сравнението с предишното управление преди ГЕРБ.

Премиерът коментира, че всеки нов път в Родопите отваря планината и за туризъм, и за търговия, особено към Гърция, а местните хора му напомниха, че от години чакат това, защото и без това в Смолянско единственият транспорт е на четири колела.

В родопското село, където премиерът пристигна с джипа си и зам.-регионалния министър Николай Нанков, го чакаха местни кметове от околните населени места заедно с бластния управител на Пловдив Дани Каназирева, председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутат от региона, кмета на Смолян Николай Мелемов.

Възрастен родопчанин посрещна джипа на премиера с обръщението: "Ваше високоблагородие".

Борисов обаче го поправи: "И аз съм селянин от Банкя, като тебе!", съобщи DarikNews.bg.

После се здрависа с жените, посрещачки, които бяха довели внуците си, а при представянето си обявяваше: "Приятно ми е, Бойко!", което предизвикваше смях. Подаръците от кметове и местни пък показваше публично, за да не го обвиянт, че взима рушвет. Сред даровете бяха бутилка минерална вода, тефтер, календар и рисуван пейзаж от Широка лъка.

Кметът на селото благодари за парите, отпуснати за ремонта на старото училище, а кметът на Доспат пък се оплака, че се надявал на 4 млн. за модернизирането на центъра на града, пък получил само 1.5 млн. Борисов пък му каза, че е било направо "неприлично предложение".

mediapool.bg