Кламер БГ - Новини: Кубрат Пулев може да направи партия или да се кандидатира за президент

Кубрат Пулев може да направи партия или да се кандидатира за президент

България

|
Четв, 27 Май 2021г. 14:07ч.
Кубрат Пулев може да направи партия или да се кандидатира за президент

Кубрат Пулев може да направи партия или да се кандидатира за президент

Боксьорът Кубрат Пулев не изключи възможността в бъдеще да направи своя партия, както и евентуално да се кандидатира за президент.

Преди дни той беше поканен от лидера на КОД Петър Москов, бивш здравен министър във второто правителство на Бойко Борисов, да се включи в политиката.

Кубрат Пулев е отказал на Москов да влезе в политиката сега и ще продължи да се изявява на ринга. Това е станало след тричасов разговор между двамата.

"На този етап ще продължа да давам на българите готина енергия от боксовия ринг. Смятам, че имам какво да дам", каза Кубрат Пулев пред бТВ.

Той допълни, че не може да бъде използван и няма да го позволи. Сигурен е обаче, че не това е била целта на предложението на Петър Москов, чиято формация определи като "готини хора на фона на политическата прослойка".

Кубрат Пулев обаче не изключи някой ден да влезе в политиката и то скоро.

"Може би някой ден ще направя собствена партия", каза боксьорът, който се опита на два пъти да спечели световната титла в тежка категория при професионалистите, но не успя.

Пулев каза, че много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката. "Може би този ден е близо", каза многозначително Пулев.

На въпроса дали би се кандидатирал за президент, боксьорът отговори: "Защо не?". По неговите думи президентът Румен Радев би бил силен опонент на едни избори, но не това е най-важното, а какво ще се направи за България.

mediapool.bg