Кламер БГ - Новини: Двама са задържани за жестокото убийство на 18-годишно момиче в Галиче

Двама са задържани за жестокото убийство на 18-годишно момиче в Галиче

България

|
Съб, 11 Ян 2020г. 20:40ч.
Двама са задържани за жестокото убийство на 18-годишно момиче в Галиче

Двама души са задържани за жестокото убийство на 18-годишната Андреа Руменова в село Галиче, съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници.

В момента се провеждат разпити с тях. Заподозрените са криминално проявени. Преди година те са пребили жестоко жител на Галиче с камъни.

Ученичката беше намерена около 8:40 часа с прерязано гърло, гола, пребита и изнасилена от неин роднина в двора на родната й къщата на ул."Огоста" от неин роднина.

Ученичката живеела сама в семейната къща. Тя има брат, който живее във Враца. Двамата са се отгледали сами, след като майката напуска семейството и създава ново. Бащата заминава в Англия, за да може да ги издържа, като им изпраща пари, пише врачанското издание "Зов нюз".

Момичето се е обадило на братовчед си около 1 часа през нощта. Той не е чул телефона. На сутринта върнал обаждането, но след като никой не му отговорил отишъл до дома й, съобщи Нова телевизия.

Местни жители разказват пред "24 часа", че снощи в района минала шумна компания. Имало викове и крясъци, но комшиите го отдали на буйната кръв на младите хора.

Според очевидци, съсед на момичето към 2:30 часа е чул шум, излязъл в двора и започнал да вика. Тогава от къщата на Андреа излезли няколко човека, качили са се в черна кола и потеглили в неизвестна посока, пише "Зов нюз".

Жителите на село Галиче са в шок от зловещото убийство. Местните описват Андреа, която била много красива, като добро момиче, което не се е занимавала със съмнителни дейности.

Тя си имала и сериозен приятел - Мирослав, който е футболист в "Чавдар" (Бяла Слатина). Той учи във Велико Търново и е там на изпити. Младежът е бил разпитан.

По първоначални данни няма следи от влизане с взлом в къщата.

Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков е наблюдаващ прокурор по досъдебното производство за умишлено убийство. Той присъства на близо 4-часовите огледи в Галиче.

По случая е мобилизиран целият ресурс на врачанската дирекция на МВР. Помощ оказва и екип от столични криминалисти.

mediapool.bg