Кламер БГ - Новини: Звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк се борила за живота си между сезоните

Звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк се борила за живота си между сезоните

Общество

|
Пет, 22 Март 2019г. 20:30ч.
Звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк се борила за живота си между сезоните

Звездата от тв сериала "Игра на тронове" Емилия Кларк разкри, че през годините, докато е снимала епизодите, е преживяла две мозъчни операции в началото на хитовата поредица и е била убедена, че ще умре.

32-годишната Кларк, която играе ролята на Майката на дракони Денерис Таргариен, говори за пръв път за преживените здравословни проблеми в свое есе, публикувано н списание "Ню Йоркър", цитирано от Ройтерс в петък. Изповедта й идва седмици преди дългоочаквания от феновете на фентъзи историята последен сезон, чиято

премиера ще е на 14 април.

Британската актриса разказва, че първата й аневризма била установена на 24-годишна възраст през 2011 г., малко след като приключили снимките на първия сезон на "Игра на тронове". Втората се случила през 2013 г. след сезон 3.

Аневризмата е патологично разширение на кръвоносен съд, заради отслабване на съдовата стена. Спукване може да доведе до смърт. Аневризмите най-често се появяват в артериите в основата на главния мозък и в аортата.

"Точно когато изглеждаше, че детските ми мечти се сбъдват, почти загубих разума си, а след това и живота си", пише Кларк в есето, озаглавено "Битката за моя живот".

След мозъчната операция актрисата изпаднала в състояние на афазия, което създава проблеми с говора.

"Гледах живота си напред и не виждах нищо, за което да си струва да живея. Аз съм актриса. Аз трябва да помня репликите си, а не можех дори да кажа името си", пише Кларк.

Връщайки се за снимките на втория сезон на култовата поредица, тя често се чувствала замаяна и отпаднала и се страхувала, че ще умре. За да участва в пресконференциите, тя вземала морфин.

През 2013 година претърпява по-сложна и агресивна операция с отваряне на черепа и прекарва един месец в болница. Тогава често изпадала в паника и губела надежда, че въобще ще оживее.

Кларк посочва, че сега е в добро здраве и е решила да се отдаде на своето благотворително начинание "SameYou", с което ще подпомага хора, преживели мозъчна травма.

Тя пише, че е щастлива до стигне до края на историята на "Троновете" "Толкова съм щастлива да видя края на тази история приказка и началото на това, което идва след нея", пише актрисата.

mediapool.bg