Кламер БГ - Новини: Започна строеж на стадион в Гълъбово с дарение от "Ей И Ес"

Започна строеж на стадион в Гълъбово с дарение от "Ей И Ес"

България

|
Вт, 11 Дек 2018г. 18:14ч.
Започна строеж на стадион в Гълъбово с дарение от "Ей И Ес"

Първа копка за строежа на нов градски стадион в Гълъбово с дарение от енергийната компания "Ей И Ес", направиха във вторник шефовете на българско ниво Оливие Маркет, Иван Цанков, Тодор Бележков, както и кметът на града Николай Тонев и областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Инвестицията в проекта е за 2 млн. лева и част от програмата за корпоративна социална отговорност на "Ей Е Ес България", която управлява ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" и ватърния парк "Свети Никола" край Каварна..

"Нашата мисия е да подобряваме живота на хората в регионите, в които работим. Много се радвам, че започваме нов проект в Гълъбово след като реновирахме Младежкия център в града и облагородихме парковото пространство около него, и реконструирахме централния булевард в Гълъбово "Република”, заяви Оливие Маркет.

"Още си спомням как синът ми Луи игра с футболния отбор на Гълъбово – "Ботев”, и той все още пази с гордост екипа си. Надявам се, че след няколко години, благодарение и на новия стадион, отборът на града ще достигне и до Шампионска лига”, допълни с усмивка Маркет.

"Всеки построен обект променя облика на града за добро. Ние работим по много проекти, но тези, които са построени с помощта на "Ей И Ес" и останалите инвеститори в града, винаги са били с особена обществена значимост за моите съграждани. Дарение като това, което днес получаваме, допринася за развитието на младежта и спорта в нашата община и помага да задържим младите хора в града”, заяви кметът Николай Тонев.

За изпълнител на строежа е избрано общинското дружество „Благоустройство и чистота”, а строителните работи ще бъдат започнати веднага.

До момента "Ей И Ес България" е инвестирала над 14 млн. лева в проекти за подпомагане на местните общности в Гълъбово и Каварна. Приоритет в нейната програма за корпоративна социална отговорност са проектите в сферата на образованието, здравеопазването, спорта и местната инфраструктура.

mediapool.bg