Кламер БГ - Новини: Започва проверка в охранителна полиция заради ударения турски шофьор

Започва проверка в охранителна полиция заради ударения турски шофьор

България

|
Ср, 13 Апр 2022г. 10:56ч.
Започва проверка в охранителна полиция заради ударения турски шофьор

Започва проверка в охранителна полиция заради ударения турски шофьор

МВР започва цялостна проверка на дейността на отдел "Охранителна полиция", както и на упражнявания контрол от страна на прекия й ръководител. Действията са разпоредени от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков заради видеото, показващо как пътен полицай удря шамар на турски шофьор.

52-годишният шофьор на ТИР Мухсин Казан разказа пред турските медии, че инцидентът е станал в района на Ихтиман. Той пътувал към Турция, когато бил спрян за проверка, а полицаите му казали, че изпреварил неправилно.

Казан твърдял, че и останалите шофьори са в нарушение, но полицаите не ги проверили.

Започнала разправия, защото той казал на униформените, че камиона има камера, която е записала нарушенията. На видеото се вижда, че Казан говори с униформения до отворената дясна врата на патрулката. Шофьорът ръкомаха енергично и се опитва да обясни нещо. В един момент униформеният слиза и го удря по лицето.

Според Казан това станало след като полицаят му поискал подкуп "за супа и кафе". Той отказал да даде пари.

Проверката на конкретния случай е установила, че двамата пътни полицаи не са докладвали случая, а спирането на камиона не е отбелязано в документацията им за деня.

МВР е изпратило искане до Дирекция "Консулски отношения" за осъществяване на контакт с посолството на Турция в България за среща с пострадалия шофьор. Паралелна проверка по случая е разпоредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.

mediapool.bg