Кламер БГ - Новини: Запорирано е имущество на Арабаджиеви за над 310 млн. лв.

Запорирано е имущество на Арабаджиеви за над 310 млн. лв.

България

|
Вт, 15 Окт 2019г. 12:41ч.
Запорирано е имущество на Арабаджиеви за над 310 млн. лв.

Запорирано е имущество за над 310 млн. лв. на Вълчо и Маринела Арабаджиеви и 9 фирми по искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), съобщи ведомството.

Става дума за обезпечителни мерки във връзка с обвинението срещу двамата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Вълчо (Ветко) Арабаджиев бе обвинен в лидерство на престъпната група след акция в хотелите им преди година, при която в офиси, апартаменти и трезори на фамилията бяха открити около 10 млн. лв. и шест луксозни автомобила.

Съпрузите бяха арестувани в Испания след няколко месеца издирване. Те бяха задържани в къщата на българина Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Те отказаха доброволна екстрадиция и затова се наложи връщането им да бъде одобрено от съда. Първоначално у нас се завърна Ветко Арабаджиев, а впоследствие - и съпругата му. В средата на септември Маринела бе пусната под домашен арест заради влошеното й здравословно състояние.

Докато Арабаджиеви се издирваха в чужбина, синът им – Вълчо прекара няколко месеца в следствения арест с обвинение за пране на пари. Той бе освободен срещу 500 хил. лв. гаранция. Обвинение му бе повдигнато след акция на спецпрокуратурата в хотелите на семейството в края на миналото лято.

mediapool.bg