Кламер БГ - Новини: Записът на президентския секретар е поискан от хора, които се представили за полицаи

Записът на президентския секретар е поискан от хора, които се представили за полицаи

България

|
Ср, 16 Юни 2021г. 14:24ч.
Записът на президентския секретар е поискан от хора, които се представили за полицаи

Записът на президентския секретар е поискан от хора, които се представили за полицаи

Хора, представящи се за полицаи, са поискали от столичния ресторант "Виктория" запис от охранителните камери на заведението. След това в медиите попадат кадрите от срещата между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившия шеф на столичната митница Петко Петков. Собственикът на веригата ресторанти Георги Илиев разказва пред сайта "Дневник" как пристигналите "полицаи" са съобщили, че са от Шесто районно полицейско управление и работят по сигнал за извършено престъпление.

Срещата на Узунов и Петков се е състояла на 19 май в ресторанта на бул. "България", който се намира в близост до Околовръстното шосе. Кадри от нея бяха публикувани от сайта "Афера" на 11 юни вечерта, след което случаят бе тиражиран широко от близки до ГЕРБ медии, а на 13 лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че торбата, предадена от Петков на Узунов, след това е предадена на президента Румен Радев.

Записът от охранителните камери показва как двамата сядат на една маса, оставят си телефоните на близкия бар, а към края на разговора, Петков дава на Узунов подаръчна торба. Бившият премиер Бойко Борисов не пропусна да коментира, че вътре в торбата не се чувало да дрънчи бутилка.

Бившият митничар Петко Петков определи случилото се като лична среща между стари приятели. След това той извади други кадри от охранителната камера в магазина за алкохол, за да покаже, че как купува пури и бутилка ром за Узунов. Те са поставени в същата торба, която малко по-късно е дадена на Пламен Узунов.

Президентът Румен Радев нарече случая "ченгеджийски" и обвини Бойко Борисов, че стои зад скандала.

"Обади ми се човек, който се представи за полицай, каза че има престъпление - опит за грабеж на кола и хората са били в заведението. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби", обясни собственикът на веригата ресторанти Георги Илиев пред "Дневник".

Интересното е, че по време на срещата на Узунов с Петков, на съседната маса в заведението е бил бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев. Собственикът на веригата ресторанти и бил съученик на бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама", казва Илиев. Той обяснява, че е предал записите, за да защити клиентите си. Петко Петков бил редовен клиент в заведението му.

mediapool.bg