Кламер БГ - Новини: Задържан за тежката катастрофа в Стара Загора, при която бяха ранени три жени, е 18-годишен

Задържан за тежката катастрофа в Стара Загора, при която бяха ранени три жени, е 18-годишен

България

|
Нед, 03 Окт 2021г. 13:20ч.
Задържан за тежката катастрофа в Стара Загора, при която бяха ранени три жени, е 18-годишен

Протестиращи през прокуратурата в Стара Загора, сн. БГНЕС

Осемнайсетгодишният Н.М. е задържан за тежката катастрофа късно вечерта на 1 октомври в Стара Загора, при която пострадаха тежко три жени - две - на 23 години, и една - на 27.

Срещу извършителя, който е ученик, е образувано досъдебно производство. Това заяви на брифинг в Районната прокуратура в Стара Загора старши комисар Николай Колев, директор на ОД на МВР в областния град.

До момента задържаният не е давал обяснение по делото.

Проверка е установила, че има свидетелство за правоуправление на МПС от май тази година и за изминалия срок има няколко нарушения, санкционирани от "Пътна полиция".

18-годишният водач зад волана е син на местен бизнесмен. Във фаталната нощ водачът не е бил сам в колата, имало е още двама души с него, които са основни свидетели на прокуратурата, съобщи бТВ.

Районната прокуратура в Стара Загора е започнала разследване по случая. Определен е наблюдаващ прокурор, който през цялото време е следил хода на разследването, обясни районният прокурор Таня Димитрова и допълни, че се очаква да се постанови мярка на младежа "задържане под стража" за 72 часа. За подобно престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

В неделя Сградата на Районната прокуратура бе блокирана от протестиращи граждани, които искат изясняване на инцидента. Жители на града настояват за строг контрол на пътя и прекратяване на "дрифтовете“ и гонките с автомобили по улиците.

По-късно протестиращите влязоха в Районна прокуратура - Стара Загора, тъй като по-рано днес не бяха допуснати на пресконференцията.

Още снощи майката на най-тежко пострадалата при катастрофата млада жена, 23 годишната Даниела, изрази опасения, че случаят може да бъде прикрит.

"Като бях в Спешния център снощи, имаше полицаи, които казаха, че е известна личност и ще бъде потулен случая“, каза тя.

"Няма основания за такива притеснения, тъй като след като е получен сигналът, е извършен оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура“, заяви Николай Колев.

Работи се по всяка една версия. Към момента според полицията става въпрос за пътно-транспортно произшествие. Според живущите в района обаче гонките и "дрифтенето“ са проблем от години.

За година само двама души са получили осъдителни решения, че са участвали в "дрифтове“.

mediapool.bg