Кламер БГ - Новини: Задържан е гард на братя Ганеви, заради изчезването на Янек Миланов

Задържан е гард на братя Ганеви, заради изчезването на Янек Миланов

България

|
Четв, 27 Авг 2020г. 10:47ч.
Задържан е гард на братя Ганеви, заради изчезването на Янек Миланов

Двадесет и шест дни след изчезването на дупничанина Янек Миланов, МВР и прокуратурата реагираха по случая и задържаха заподозрения Васил Капланов - Каплата, който е бивш гард на братя Галеви.

Това е станало в сряда, съобщи местната телевизия "Запад", ден след като братът на изчезналия се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Към момента няма официална информация нито от прокуратурата, нито от МВР за ареста на Капланов.

"Надявам се, най-накрая да получим някаква информация за Янек след ареста на Капланов. Надявам се да го държат някъде и да е жив", каза брат му Марио Миланов пред Нова телевизия.

"Полицията в Дупница не направи нищо в първите часове, след като изчезна брат ми. Това е ценно изгубено време. Брат ми се сблъска с демоните на един човек", допълни той.

Изчезването

Следите на 43-годишния Янек Миланов се губят в нощта на 31 юли.

Четири дни по-рано той се върнал в Дупница от Франция, където живее и работи от години.

За последно Янек е бил видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов, с когото имал стара вражда.

Изчезналият Янек Миланов

За последната година Янек Миланов е подал 2 сигнала за посегателство срещу дома и автомобила му в полицията в Дупница.

Капланов е бил разпитан, но категорично отричал да знае какво се е случило с Миланов. Пред разследващите той заявил, че Янек Миланов е слязъл от джипа му невредим.

Миналата седмица беше организирано мащабно претърсване на язовир Дяково. В него се включиха местни хора и рибари, полицаи и пожарникари, но без резултат.

Задържането

В сряда - 26 август, на паркинга пред заведение в "Горна махала" в Дупница Капланов е задържан. Той е качен на един от служебните автомобили и откаран в София.

По неофициална информация бившият гард на братя Галеви ще бъде разпитан на детектор на лъжата заради изчезването на 43-годишния Янек Миланов.

"Това е един добър знак! Благодаря на всички! Без вашата смелост и подкрепа това нямаше да се случи! Да бъдем смели, да не мълчим и да не се страхуваме!", написа Марио Миланов в групата "Къде е Янек?" във Фейсбук минути след ареста на Каплата.

Ден преди това в Съдебната палата в София се проведе среща между главния прокурор Иван Гешев и брата на безследно изчезналия - Марио Миланов. Гешев обеща да следи лично разследването. Той се е запознал с действията, които до този момент са извършени от страна на полицията в Дупница и прокуратурата в Кюстендил. Случаят е взет на специален надзор от Апелативна прокуратура-София и от Върховната касационна прокуратура, се казваше в съобщение на прокуратурата.

Среща на главния прокурор Иван Гешев с брата на изчезналия - Марио Миланов

Марио Миланов се надява брат му да е жив

Днес пред Нова телевизия братът на изчезналия - Марио Миланов заяви, че се надява Янек все още да е жив.

Той обясни и какъв е бил конфликта между задържания Капланов и брат му.

"Капланов може да иска да се разправи с Янек за това, че брат ми е имал отношения преди време с жена му. На няколко пъти Янек е търсил връзка с Капланов, за да се изяснят серията от инциденти срещу него. Тя обаче му е отказана. Капланов все е отклонявал поканата за среща. Всичко ескалира, когато получихме снимка на гроба на нашите. Това става във вторник, а в петък се виждат и Янек пак търси контакт, за да се видят. Много хора са видели как Янек се качва в колата на Капланов. Негови приятели го чакали до 2 часа сутринта пред блока", разказа Марио Миланов.

Според него нарочно в първите дни нищо не е направено, за да се изясни случая.

mediapool.bg