Кламер БГ - Новини: Загиналите след падането на военния самолет в Русия достигнаха 13

Загиналите след падането на военния самолет в Русия достигнаха 13

Свят

|
Вт, 18 Окт 2022г. 12:54ч.
Загиналите след падането на военния самолет в Русия достигнаха 13

Загиналите след падането на военния самолет в Русия достигнаха 13

Броят на загиналите след падането на военен самолет Су-34 върху жилищна сграда в руския град Ейск достигна 13 души, а разчистването на отломките на мястото на трагедията е завършено. Това съобщи пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации, цитирана от ТАСС.

"Спасителите завършиха разчистването на отломките. В хода на спасително-издирвателните дейности са открити телата на 10 загинали. Така общият брой на загиналите достигна 13 души, включително три деца. 19 души са ранени в резултат на катастрофата", каза говорител на министерството.

Пожарно-спасителните екипи в хода на спасително-издирвателната операция след падането на военния самолет върху жилищна сграда в град Ейск са успели да спасят 68 души, а повече от 360 души са били евакуирани, съобщи още пресслужбата на министерството, предаде БТА.

Самолет Ил-76 на министерството на извънредните ситуации на Русия е излетял от московското летище "Жуковски" за Краснодарския край за превозване на пострадалите от катастрофата в болници в други градове, но е обърнал курса и се е завърнал поради отпаднала необходимост, съобщи по-рано пресслужбата на ведомството.

Ейск се намира на брега на Азовско море, което отделя Южна Украйна от Южна Русия.

mediapool.bg