Кламер БГ - Новини: За премиера Пеевски е обикновен депутат, който няма общо с избора на Гешев

За премиера Пеевски е обикновен депутат, който няма общо с избора на Гешев

България

|
Вт, 19 Май 2020г. 15:46ч.
За премиера Пеевски е обикновен депутат, който няма общо с избора на Гешев

Медийният магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски е народен представител като всички останали и няма общо с назначаването на Иван Гешев за главен прокурор. Такава теза разви премиерът Бойко Борисов. Повод бяха думите на хазартния бос Васил Божков, че именно Пеевски е назначил Гешев.

Преди две седмици в интервю за бТВ на въпрос каква е ролята на Пеевски, Божков каза: "Седи в сянка като паяк, дърпа конците. Да не би аз да съм назначавал Гешев за прокурор? Публична тайна е кой го назначи."

"Е, как ще го назначи? Има Висш съдебен съвет, има партии, има... толкова кръгове минаха", каза във вторник Борисов в отговор на въпрос дали Пеевски има влияние.

Премиерът обаче не се спря до тук: "Освен да прави дарения, аз не съм чул в последните месеци да се е занимава с нещо".

Попитан дали властта на Пеевски се е увеличила по време на управлението на ГЕРБ, Борисов отговори лаконично: "По никакъв начин. Той е депутат като всички останали".

"Божков ТВ" не било бТВ

Без да бъде питан, Борисов реши да внесе и едно уточнение. Миналата седмица той се обърна към репортер на бТВ с думите "няма на "Божков ТВ" да се хвана на въпрос". От медията излязоха с позиция, в която осъждат твърденията на премиера и ги наричат тревожни.

Сега премиерът реши да обясни, че нямал предвид бТВ, а Фейсбук, където той самият често излъчва на живо:

"Аз съвсем друго имах предвид – Севда ТВ (бел. ред – Севделина Арнаудова, която излъчва на живо изявите на премиера)... Божков ТВ. Фейсбукът се превърна в ТВ. Обаче вие не знам защо така реагирахте. Аз иначе щех да се извиня. Но аз давах пример... Аз с най-голямо уважение се отнасям към вас и виждате, че и гости идват, и мен кат ме поканите идвам. Така че не виждам защо така се създава едно видимо напрежение. Ние нямаме проблем с никоя медия".

Че нямал проблем с медиите се доказвало и с това, че държавата ще поеме разпространението на медиите, което щяло да струва 20 млн. лева. "За да има абсолютна възможност всеки, който иска, да види карикатура, да прочете...", добави той.

mediapool.bg