Кламер БГ - Новини: Журналистът от бТВ Петър Нанев става пиар на здравното министерство

Журналистът от бТВ Петър Нанев става пиар на здравното министерство

България

|
Ср, 11 Ноем 2020г. 18:15ч.
Журналистът от бТВ Петър Нанев става пиар на здравното министерство

Журналистът от бТВ Петър Нанев става пиар в Министерството на здравеопазването. Във вторник е бил последният му работен ден в телевизията.

Според източници на Mediapool решението му няма нищо общо с промяната в собствеността на телевизията. На 13 октомври групата на чешкия милиардер Петр Келнер стана собственик на компанията Central European Media Enterprises (CME), която пък държи българската телевизия бТВ. Тогава се разбра, че Любош Йетмар ще е новият главен изпълнителен директор на CME Bulgaria, но Флориан Скала остава главен изпълнителен директор на бТВ.

Журналистът не е бил в обтегнати отношения с доскорошните си работодатели.

Нанев е завършил Нов Български Университет, а първите си стъпки в журналистиката прави в спортната редакция на бТВ. По-късно се присъедини към екипа на новините в телевизията.

Преди пет години заради негово разследване за злоупотреби във ВМА бившият директор на лечебното заведение ген. Стоян Тонев подаде оставка като депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента. Ставаше дума за нарушения при сключени договори между ВМА и частно дружество.

Две години по-късно първият здравен министър в кабинета "Борисов 3" проф. Николай Петров също се оттегли от поста след разследване на Нанев. Той разкри, че като шеф на Военномедицинската академия Петров в възложил две обществени поръчки на обща стойност от 1,6 млн. лв. на фирми, представлявани от лице, което има тесни взаимоотношения с дъщеря му Руслана Петрова. Тя пък оглавяваше политическия кабинет на бившия здравен министър Петър Москов.

mediapool.bg