Кламер БГ - Новини: Журналистка от “Ал Джазира“ е убита при израелска операция на Западния бряг

Журналистка от “Ал Джазира“ е убита при израелска операция на Западния бряг

Свят

|
Ср, 11 Май 2022г. 10:45ч.
Журналистка от “Ал Джазира“ е убита при израелска операция на Западния бряг

Журналистка от “Ал Джазира“ е убита при израелска операция на Западния бряг

Журналистка от телевизия "Ал Джазира" бесмъртноноснопростреляна при операция на израелската армия в град Дженин в Западния бряг, предаде АП, позовавайки се на палестинското здравно министерство.

Убитата е известната палестинска журналистика Ширин Абу Акле, която работи за арабската версия на "Ал Джазира". При същата операция е бил ранен палестински журналист, работещ за базирания в Ерусалим вестник "Ал Кудс". Състоянието на ранения е стабилно.

Палестинското здравно министерство заяви, че журналистите са били засегнати от израелски огън.

Израелската армия заяви, че нейните сили са били подложени на сериозна атака с огнестрелни оръжия и експлозиви по време на операцията в Дженин и че са стреляли в отговор.

"Разследваме случилото се и допускаме, че е възможно журналистите да са били поразени от палестински стрелци", се казва в изявление на израелските въоръжени сили.

През последните седмици Израел почти всеки ден провежда операции в Западния бряг след серия от нападения, извършени от палестинци на израелска територия. Предполага се, че голям брой от палестинските нападатели произхождат от Дженин и околността му.

Градът и намиращият се в него бежански лагер са си създали репутацията на екстремистки бастион, отбелязва Асошиейтед прес.

mediapool.bg