Кламер БГ - Новини: Жители на "Горубляне" блокираха "Цариградско шосе"

Жители на "Горубляне" блокираха "Цариградско шосе"

България

|
Нед, 30 Май 2021г. 18:17ч.
Жители на "Горубляне" блокираха "Цариградско шосе"

Жители на

Протестиращи жители на столичния квартал "Горубляне" блокихара в неделя кръстовището на бул. "Цариградско шосе", ул. "Павел Красов" и ул. "Димитър Пешев".

Това е поредна акция на недоволство от страна на живеещите в района. "26 години чакаме обезщетенията за признатите ни, но невъзстановени имоти", "Премахване на принудителното отчуждаване на имоти частна собственост за зелената система", пишеше на плакати на протестиращи, предаде БГНЕС.

Протестирщаите са недоволни от липсата на отговор от Столична община на исканията им за започване на подробни устройствени планове с отреждане за строителство в терени предвидени с ОУП за паркове и с изтекли срокове за принудително отчуждаване.

Архитект Янита Тарабанова, която е представител на инициативен комитет "Горубляне", отбеляза, че протестът им не е политически.

"Не искаме оставки, нито пък искаме някой да бъде назначаван. Искаме да ползваме нашата собственост. Имотите ни стоят блокирани вече 26 години с отреждане за озеленяване. Никой не прави подробни устройствени планове за тези зони, нито ще се изкупуват за паркове. 26 години стоят блокирани. Искаме в момента ПУП с отреждане за строителство за тези терени", каза тя.

mediapool.bg