Кламер БГ - Новини: Жесток побой на млад футболист в София

Жесток побой на млад футболист в София

България

|
Четв, 12 Септ 2019г. 11:20ч.
Жесток побой на млад футболист в София

Момче е жестоко пребито след аматьорска футболна среща в София. Калоян Тилев е с няколко избити зъба и комоцио, след като тийнейджъри от противниковия отбор му нанасят десетки удари в главата, съобщи Нова телевизия.

"Зъбите ми са реимплантирани, венецът ми е зашит. Болката вече отшумя. От комоциото при дневна светлина все още се чувстван замаян, болят ме очите", каза пострадалият 18-годишен младеж.

По думите му провокацията е дошла от другия футболен отбор по време на мач в събота вечерта на терен в Студентски град.

"Срещата се организира чрез "Фейсбук". Дойдохме тук, всичко започна нормално. По време на мача те започнаха да се държат по-грубо и започнаха да ни провокират. На това аз отговорих с малко по-остри влизания и те затова са помислили, че след мача трябва да ме нападнат", разказа пострадалият.

След края на мача, играчите от другия отбор му се нахвърлят.

"Аз нямах никакъв шанс, защото те бяха седем, а аз бях един", каза той.

"Ругаеха ни, заплашваха ни по време на мача, че ще ни убият. Като цяло имаше заплахи и обиди. Ние си мълчахме и не искахме да се стига до ексцесии, защото каквото се случва, то се случва по време на мача и няма смисъл всичко да се прехвърля след това", разказа един от съотборниците на Тилев - Мартин Заков.

По думите на младежите, нападателите са носили и ножове в себе си.

Те са от футболен клуб "Зенит" и са 17 – 18 годишни. По думите на момчетата от пострадалия отбор на срещата е имало рефер, който не се е намесил при инцидента. Единствено призовавал с думитe – "спрете момчета, престанете".

Образувано е досъдебно производство. Разпитите продължават, казаха от полицията. Няма яснота дали побойниците са задържани.

В сряда на пресконференция от полицията във Велико Търново обявиха, че има задържани след жесток побой с бухалки на трима ученици от Спортното училище в града.

Побоят е станал в района на пазара в квартал "Бузлуджа" във вторник. Саморазправата се е разиграла пред очите на десетки свидетели, които незабавно подали сигнал на телефон 112.

Когато пристигнали линейка и полицаи, извършителите избягали, а двамата деветокласници и приятелят им седмокласник били целите в кръв, със синини, оттоци и избити зъби.

Трите момчета незабавно са били откарани в Спешна помощ. Единият от учениците е пострадал по-тежко, а другите двама са освободени за домашно лечение.

Извършителите са 16 – 17 годишни младежи и са задържани, каза старши комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

По думите му причината за побоя е любовна драма за момичета. Всички ученици са от Велико Търново.

Във вторник е получен и сигнал от граждани, които са съобщили, че обновената фасада на Спортното училище е била надраскана от вандали. Извършителят също е задържан, каза комисар Машов.

mediapool.bg