Кламер БГ - Новини: Поредно жестоко убийство на жена

Поредно жестоко убийство на жена

България

|
Съб, 08 Дек 2018г. 17:42ч.
Поредно жестоко убийство на жена

Обявена за издирване военнослужеща беше открита мъртва в пристройка в Сопот, като за убийството й беше задържан и обвинен бивш рейнджър, участник в три задгранични мисии.

40-годишната Десислава Стоянова беше обявена за издирване на 5 декември. Преди ден криминалисти намериха автомобила ѝ в автоморга край Карлово, а в събота стана ясно, че тялото й е била намерено в пристройка в Сопот.

По случая е задържан на бившият военнослужещ и приятел на Десислава Светослав Каменов , за когото по-късно от полицията съобщиха, че е направил частични самопризнания.

"Работи се по всички версии и не се изключват нито неуредени финансови взаимоотношения, за каквито има доказателства към настоящия момент, нито евентуално сексуално посегателство или опит за такова. Лицето е осъждано и криминално проявено", съобщи наблюдаващият случая Петър Петров.

Тялото на жената е било открито в имот на Каменов, като той сам е казал на полицията, че е сложил трупа в ракла. При първоначалния оглед са констатирани множество удари по лицето и счупване на врата на жертвата.

Тепърва ще се установява дали тя е била затворена в шкафа, докато е била жива или след умъртвяването ѝ. След аутопсията ще стане известна и причината за смъртта.

Директорът на пловдивската полиция Атанас Илков разказа, че служители на полицията отишли на адреса на жената, като установили, че нея я няма, но осветлението и редица електрически уреди били включени.

От проведените на място оперативни дейности, полицаите установили, че тя има някакви отношения с Каменов.

Това е и една от основните причини да се насочат към бившия военен, който се е укривал във врачанско село. Светослав Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е един от пострадалите от атаката в Кербала.

След това става обучител на спецчасти в Афганистан, а през 2009 г. напуска армията. Той е осъждан и криминално проявен. Има условна присъда за обаждане за поставена бомба в клон на банка.

mediapool.bg