Кламер БГ - Новини: Жена е глобена заради несъобразяване с липсваща маркировка

Жена е глобена заради несъобразяване с липсваща маркировка

България

|
Пет, 03 Фев 2023г. 13:13ч.
Жена е глобена заради несъобразяване с липсваща маркировка

Снимка: БГНЕС

Жена от Търново е била глобена за пътно нарушение, защото не се съобразила с пътната маркировка. Проблемът е, че такава изобщо няма. За абсурдния случай разказа пред бТВ адвокатът на дамата Дончо Бораджиев.

Нарушението е констатирано на бул. "България' в града, където преди близо година е правен ремонт на ВиК мрежата. В резултат асфалтът е в кръпки, а маркировка не е положена. Жената карала след друга кола, която се движела бавно. Затова тя дала мигач и я изпреварила. Зад нея обаче се движела патрулка. Полицаите я спрели и й написали фиш.

"Тя попитала какво нарушение е направила, а те й заявили, че не се е съобразила с пътната маркировка. На въпрос с коя маркировка трябва да се съобрази, те отговорили, че тя живее в града и трябва да знае къде е маркировката, дори да не се вижда такава", разказа Бораджиев.

Според него жената е глобена, защото е нарушила нещо, което трябва да си представи. Той обясни, че са пуснали възражение до полицейския началник, който налага санкции и се надяват глобата да бъде отменена.

"Много е лесно да обвиним конкретния полицай, който определено е постъпил глупаво, но за съжаление нашето законодателство през последните години създава нарушители", коментира адвокатът.

mediapool.bg