Кламер БГ - Новини: Ереван твърди, че турски Ф-16 е свалил арменски СУ-25 над Нагорни Карабах

Ереван твърди, че турски Ф-16 е свалил арменски СУ-25 над Нагорни Карабах

Свят

|
Вт, 29 Септ 2020г. 18:26ч.
Ереван твърди, че турски Ф-16 е свалил арменски СУ-25 над Нагорни Карабах

Армения заяви, че Турция е свалила неин изтребител Су-25 и обвини Анкара, че се меси в боевете между Азербайджан и проарменските сепаратисти в Нагорни Карабах, предадоха ТАСС и Франс прес.

"Арменски самолет Су-25, който е изпълнявал бойна задача, е бил свален от турски Ф-16, който е бил на азербайджанска територия. Пилотът загина геройски. Изтребителят на Турция се е намирал на 60 км навътре на територията на Азербайджан на височина 8200 м", заяви говорителката на арменското министерство на отбраната Шушан Степанян във Фейсбук.

"Армения трябва да се изтегли от териториите под нейна окупация вместо да използва евтини пропагандни трикове", заяви ръководителят на дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун, цитиран от Ройтерс.

Азербайджанското министерство на отбраната също отрече турски изтребител да е свалял арменски самолет.

Твърдението на арменски отговорен представител, че Турция е свалила арменски изтребител е "абсолютно невярно", заяви днес директорът по комуникациите на турското президентство Фахреттин Алтун, предаде Ройтерс.

Вместо да прибягва до евтини пропагандни номера, Армения би трябвало да се изтегли от окупираните от нея територии, посочи Алтун.

mediapool.bg