Кламер БГ - Новини: Ердоган непреклонен за избори на 14 май

Ердоган непреклонен за избори на 14 май

Свят

|
Нед, 19 Фев 2023г. 15:31ч.
Ердоган непреклонен за избори на 14 май

Ердоган непреклонен за избори на 14 май

Членове на управляващата пропрезидентска Партия на справедливостта и развитието (ПСР) предлагат на държавния глава Реджеп Ердоган да отложи общите избори от 14 май за 18 юни, но той е непреклонен, пише в. "Хюриет", цитиран от БГНЕС. Изборите в Турция са насрочени за 14 май.

Телевизия "Хабертюрк", позовавайки се на свои източници, предаде в четвъртък, че общите избори в Турция могат да бъдат отложени за период от шест месеца до една година. Според публикацията, Висшата избирателна комисия ще предприеме съответната инициатива по искане на управляващата партия.

Президентът Ердоган е обсъдил датата на изборите със своя щаб и е бил непреклонен за предварително обявената дата 14 май. Въпреки това партийният щаб предлага изборите да се проведат на 18 юни. На заседание, проведено в сряда, председателствано от Реджеп Ердоган, датата на изборите беше включена в дневния ред. Според получената информация беше обсъдено също, че ако изборите се проведат на 14 май, тогава може да има някои проблеми с подготовката на избирателните списъци.

mediapool.bg