Кламер БГ - Новини: Ексдепутатът от ПП Иван Христанов прави нова партия

Ексдепутатът от ПП Иван Христанов прави нова партия

България

|
Пон, 27 Фев 2023г. 14:16ч.
Ексдепутатът от ПП Иван Христанов прави нова партия

Ексдепутатът от ПП Иван Христанов прави нова партия

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) Иван Христанов прави своя партия. "Това вече не е тайна. Да, ще правя нов политически проект", каза той в понеделник пред Нова телевизия. Сподели, че не харесва сегашния остър тон в политиката.

"Големият проблем аз не го намирам в "Продължаваме промяната", намирам го в политическата система. И той е, че ние като граждани вече не можем да говорим нормално, цивилизовано, спокойно за политика. Този невъзпитан тон, този остър тон на създаване на пропасти, просто ми дойде на мен самия твърде много. Вярвам, че и обществото се отврати от него. И си зададох въпроса дали мога да го промяна отвътре и дали някой може да го направи. Стигнах от отговора, че това не е възможно и единственият начин е да създадем нов тон на разговор в политиката е да създадем ново политическо тяло, което да го зададе", заяви Христанов.

Той подчерта, че бъдещият му политически проект няма да участва на предстоящите избори, защото няма време. Действително сроковете за регистрация вече изтекоха, но по неофициална информация Христанов подготвя проекта си от известно време и е имал възможност да се регистрира. Той обаче е предпочел първо да подготви структури в страната.

Още преди около месец се разбра, че Христанов няма да бъде част от листите на коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за предстоящите на 2 април избори. Още тогава неофициално се заговори, че една от причините за оттеглянето на Христанов от ПП е спор за водаческо място. Досега водач на листите на ПП в Плевен беше именно Христанов, но бившият спортен министър и отцепник от ИТН Радостин Василев поискал да води там и желанието му било удовлетворено, а това предизвикало Христанов да си тръгне от ПП.

През последната година той стана едно от популярните лица на ПП, след като заедно

с колегата си от ПП и бивш шеф на Агенцията по храните Христо Даскалов поведе битка за връщане на контрола на държавата върху внесените храни през граничен пункт "Капитан Андреево". В своята страница като обществена личност Христанов цитира Петко Славейков: "Всяка власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво отсечено в корена."

mediapool.bg