Кламер БГ - Новини: Рим попада все повече в обсега на три италиански мафиотски синдиката

Рим попада все повече в обсега на три италиански мафиотски синдиката

Европа

|
Четв, 14 Фев 2019г. 14:41ч.
Рим попада все повече в обсега на три италиански мафиотски синдиката

Според италианската полиция три големи мафиотски синдиката все по-дълбоко се внедряват в икономиката на Рим, понякога сътрудничейки си за по-голяма ефективност, предаде Асошиейтед прес.

Шестмесечният доклад на националната Дирекция за разследване срещу мафията (ДРМ) съдържа мрачен анализ за това как сицилианската мафия, неаполитанската Камора и калабрийската Ндрангета инвестират незаконни печалби предимно в римски хотели, ресторанти и магазини, често в съучастие с адвокати и счетоводители.

Анализаторите на дирекцията твърдят, че мафиотите от трите престъпни синдиката, базирани в Южна Италия, се установяват и се прикриват в гъстонаселени квартали на Рим. Според доклада престъпниците често създават фирми, управлявани от квалифицирани професионалисти, за да се доберат до обществени поръчки. Докладът предупреждава за способността на мафиотите да корумпират държавни служители.

Освен това полицията съобщи, че подозира местните власти в Рим и мафиоти в сговор за рекетиране на улични търговци за разрешение да търгуват в близост до големи туристически обекти.

mediapool.bg