Кламер БГ - Новини: Протестите на "жълтите жилетки" се забраняват на "Шанз Елизе" и в околностите му

Протестите на "жълтите жилетки" се забраняват на "Шанз Елизе" и в околностите му

Европа

|
Пет, 22 Март 2019г. 18:33ч.
Протестите на "жълтите жилетки" се забраняват на "Шанз Елизе" и в околностите му

Протестите на "жълтите жилетки" ще бъдат забранени утре в Париж на авеню "Шанз Елизе" и в околностите му, както и в периметър, включващ президентството и Националното събрание, обяви в петък парижката полиция, предаде Франс прес.

Решението е взето, след като миналата събота поредният протест на движението се изроди в сблъсъци със силите на реда, чупене на витрини и плячкосване на бутици по прочутото авеню.

"Има сериозни основания да смятаме, че това насилие и разрушение може да се повторят при обявените нови протести в събота", се казва в решението на новия полицейски префект на Париж Дидие Лалмьон. Неговият предшественик беше уволнен именно след насилието от миналата седмица в Париж.

Според разпореждането събиранията на "жълти жилетки" утре се забраняват освен на прочутото авеню и по пресечките му на разстояние от 100 метра, на площада на Триумфалната арка и в района президентството и парламента.

От 5 ч. по Гринуич утре ще бъде забранено автомобилното движение около Елисейския дворец. Нарушителите ще бъдат глобявани за участие в забранен протест. В четвъртък глобите бяха увеличени от 38 евро на 135 евро.

Забранено е и носенето или пренасяне на оръжия, включително самоделни, на муниции и всякакви предмети, които могат да послужат като оръжие.

mediapool.bg