Кламер БГ - Новини: Наводнения на гръцкия остров Евбея взеха пет жертви, двама са в неизвестност

Наводнения на гръцкия остров Евбея взеха пет жертви, двама са в неизвестност

Европа

|
Нед, 09 Авг 2020г. 17:44ч.
Наводнения на гръцкия остров Евбея взеха пет жертви, двама са в неизвестност

Пет са жертвите от катастрофалните наводнения на гръцкия остров Евбея, които бяха причинени от започналия снощи пороен дъжд, съобщи агенция АНА-МПА. Съдбата на двама души е неизвестна.

Последните данни бяха оповестени от заместник-министъра на гражданската защита Никос Хардалиас, който пристигна на мястото на бедствието.

Сред загиналите е и бебе на осем месеца.

Противопожарните служби продължават операциите за освобожданате на блокирани от придошлите води хора. Досега с помощта на хеликоптер са били спасени осем души, до които спасителите не са успели да достигнат по пътищата. Най-сериозно засегнати са селищата Псахна, Политика и Лефканди.

Най-сериозно засегнати са селищата Псахна, Политика и Лефканди.

Наводнението блокира пътища в западната част на Евбея, която се намира на около 100 километра североизточно от Атина. За кратко туристи бяха блокирани в къмпинг на острова, но са освободени.

Евбея е вторият по големина остров в Гърция след Крит. Населението на острова пострада след мощна буря в събота вечер, която продължи цяла нощ. Две реки излязоха от коритата си и наводниха приземните етажи на десетки къщи.

mediapool.bg