Кламер БГ - Новини: Макрон увеличава своята популярност, "жълтите жилетки" губят подкрепа

Макрон увеличава своята популярност, "жълтите жилетки" губят подкрепа

Европа

|
Пон, 25 Фев 2019г. 12:20ч.
Макрон увеличава своята популярност, "жълтите жилетки" губят подкрепа

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се възстанови до нивото от началото на протестите на "жълтите жилетки", които губят подкрепа, показва оповестено днес проучване, цитирано от Ройтерс.

Делът на хората, които смятат Макрон за добър президент, е нараснал този месец на 32%, колкото беше неговата популярност, когато започнаха протестите в средата на ноември, сочи анкета на социологическата агенция "Одокса".

Рейтингът му на одобрение постепенно се повиши, след като по време на разгара на протестите в Париж и други френски градове през декември падна до 27% - най-ниското ниво от началото на неговото президентство.

Според допитването 55% от французите смятат, че протестите трябва да спрат. Така за първи път от началото на демонстрациите явно мнозинство подкрепя прекратяването им.

Данните показват, че протестите имат одобрението на 45% от хората, което е понижение в сравнение с януари, когато подкрепата за тях е била 55%.

Проучването е проведено на 20-21 февруари за радио "Франс ентер" и сп. "Експрес" и в него са участвали 1000 души от цяла Франция.

mediapool.bg